Dit kost zonnepanelen kopen

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs voor het kopen van zonnepanelen loopt sterk uiteen. De precieze kosten worden bepaald door een aantal verschillende factoren. Zo speelt natuurlijk het aantal zonnepanelen een rol, maar ook de kwaliteit van de zonnepanelen en de voorwaarden die ermee gepaard gaan zijn belangrijk. Bij Zelfstroom maken we alleen gebruik van de hoogste kwaliteit zonnepanelen, omdat we geloven in duurzaamheid. Daarnaast zijn onze voorwaarden goed en geven we advies voor het aantal zonnepanelen wat voor jouw specifieke situatie het beste is.

Wat kosten 12 zonnepanelen?

Om je een richtlijn te geven van de kosten van zonnepanelen, gebruiken we een voorbeeld met 12 zonnepanelen. Dat is het aantal zonnepanelen dat op een gemiddeld dak past en voor een gezin perfect is qua opbrengsten. Voor een zonnestroomsysteem met 12 zonnepanelen betaal je onder normale omstandigheden zo’n € 5.171 inclusief btw. Met de huidige regeling mag je die btw terugvragen, waardoor je uiteindelijk slechts € 4.274 betaalt. Voor het terugvragen van de btw kun je gebruikmaken van onze btw-service.

Wat leveren 12 zonnepanelen op?

Voor de prijs van circa € 4.274 die jij betaalt voor de zonnepanelen op jouw dak, wil je natuurlijk ook dat het wat oplevert. Die 12 zonnepanelen leveren bij de juiste condities zo’n 3.591 kWh aan stroom. Voor die stroom hoef je natuurlijk niets meer te betalen, waardoor je met de huidige stroomprijs zo’n € 839 per jaar bespaart. Per maand bespaar je dus zo’n € 70 op je energierekening door de aanschaf van die 12 zonnepanelen. Als je ook gebruikmaakt van onze aanvullende energie tegen kostprijs, dan kan die besparing nog meer oplopen.

Wat is de terugverdientijd van 12 zonnepanelen?

De zonnepanelen kosten dus € 4.274- (exclusief btw) in de aanschaf. De besparing op je energierekening is € 839 per jaar. Dat betekent dat je de aanschafwaarde van de zonnepanelen in minder dan 5 jaar hebt terugverdiend. Tel je daar de kosten die je bespaart door de aanvullende energie tegen kostprijs bij op, dan kun je de aanschafwaarde van de zonnepanelen al binnen 4 jaar terugverdienen. En nadat je de aanschafwaarde hebt terugverdiend, ga je pas echt winst maken.

Wat gaan die 12 zonnepanelen uiteindelijk opleveren?

Zonnepanelen gaan zo’n 30 jaar mee. En volgens de vermogensgarantie moeten de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 80% van hun vermogen leveren. Als je daar rekening mee houdt, bespaar je met zonnepanelen alleen (dus zonder de aanvullende energie tegen kostprijs) over 30 jaar zo’n € 21.700. Haal daar de aanschafprijs van € 4.274 van af en je houdt een ‘netto besparing’ over van € 1 7.426.

De conclusie: de kosten voor de aanschaf van zonnepanelen kan op het begin hoog zijn, maar je bespaart uiteindelijk zo veel op je energierekening dat het de investering zeker waard is.

Zonnepanelen kopen

Wat zonnepanelen precies opleveren is voor iedereen verschillend. Je moet natuurlijk wel de financiële ruimte hebben om de zonnepanelen aan te kunnen schaffen. Heb je die ruimte niet, dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om zonnepanelen te huren. Wil je weten wat het voor jou kost en oplevert als je zonnepanelen aanschaft? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Doe de dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.