Zonnepanelen zijn winstgevend

Zonnepanelen zijn winstgevend

De aanschaf van zonnepanelen is een goede investering, zowel op het gebied van het milieu, als op het gebied van winstgevendheid. Zonnepanelen besparen in hun levensduur namelijk veel meer geld dan dat het kost om ze aan te schaffen. Maar hoe winstgevend zijn zonnepanelen precies? Dat leggen we hieronder aan je uit. Wil je weten hoe milieuvriendelijk zonnepanelen precies zijn? Dat vind je hier.

Hoe winstgevend zijn zonnepanelen?

Hoe winstgevend zonnepanelen zijn, is voor iedereen verschillend. Het hangt af van het aantal zonnepanelen en hoe goed de zonnepanelen presteren. Ook de prijs per kWh van je energieleverancier is natuurlijk van invloed op de hoeveelheid die jij bespaart. Om een voorbeeld te kunnen geven gaan we uit van een gemiddeld aantal zonnepanelen, een opbrengst per zonnepaneel van onze zonnepanelen en een gemiddelde prijs per kWh.

Aanschafwaarde van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een investering. Je zult dus eerst een bedrag moeten inleggen om dit terug te verdienen en vervolgens winst te gaan maken. Voor deze voorbeeldberekening gebruiken we een zonnestroomsysteem met 12 zonnepanelen die ieder een vermogen hebben van 315 Wp. De totale aanschafwaarde van deze zonnepanelen met bijbehorende materialen bedraagt € 5.171 inclusief 21% btw. Via onze btw-service kun je deze btw gemakkelijk terugvragen, waardoor je uitkomt op een aanschafwaarde van € 4.274. Hierbij zijn we uitgegaan van de installatie op een schuin dak onder normale omstandigheden.

Terugverdientijd van zonnepanelen*

Een zonnestroomsysteem met 12 zonnepanelen met een vermogen van 315 Wp leveren bij elkaar zo’n 3.591 kWh per jaar op. Met een kostprijs van € 0,24 per kWh, levert je dat een besparing op van zo’n € 839 per jaar. Als je de aanschafwaarde van € 4.274 deelt door dat besparingsbedrag kom je uit op de terugverdientijd. Dus: € 4.310/839 = 5,1 jaar.

Nog sneller winst maken door energie tegen kostprijs

We werken bij Zelfstroom samen met Energyhouse en leveren hun groene stroom en gas tegen kostprijs. De kosten voor deze energie liggen vrijwel altijd lager dan bij je huidige energieleverancier. Hierdoor bespaar je nóg meer op je energierekening, dus maak je nog sneller winst als je zonnepanelen aanschaft bij Zelfstroom. Lees meer over de samenwerking met Energyhouse.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.